Кравјо сирење


Енергетска вредност 1083кЈ/261кcal


Масти 21,0г
Од кои заситени масни киселини 13,3г


Јаглени хидрати 1,0г
Од кои шеќери 1,0г


Протеини 17,0г


Сол 4,0г


Кравјо сирење


Енергетска вредност 1083кЈ/261кcal


Масти 21,0г
Од кои заситени масни киселини 13,3г


Јаглени хидрати 1,0г
Од кои шеќери 1,0г


Протеини 17,0г


Сол 4,0г


Мешано сирење


Енергетска вредност 1137кЈ/274кcal


Масти 22,0г
Од кои заситени масни киселини 13,6г


Јаглени хидрати 1,0г
Од кои шеќери 1,0г


Протеини 18,0г


Сол 4,0г


Мешано сирење


Енергетска вредност 1137кЈ/274кcal


Масти 22,0г
Од кои заситени масни киселини 13,6г


Јаглени хидрати 1,0г
Од кои шеќери 1,0г


Протеини 18,0г


Сол 4,0г


Овчо сирење


Енергетска вредност 1140кЈ/275кcal


Масти 23,0г
Од кои заситени масни киселини 13,26г


Јаглени хидрати 1,0г
Од кои шеќери 1,0г


Протеини 16,0г


Сол 4,0г


Сирење за скара


Енергетска вредност 1357,2кЈ/326,4кcal


Масти 24,0г
Од кои заситени масни киселини 14,9г


Јаглени хидрати 1,6г
Од кои шеќери 1,6г


Протеини 26г


Сол 3,0г


Биено сирење


Енергетска вредност 1357,2кЈ/326,4кcal


Масти 24,0г
Од кои заситени масни киселини 14,9г


Јаглени хидрати 1,6г
Од кои шеќери 1,6г


Протеини 26г


Сол 3,0г


Кумановска урда


Енергетска вредност 668кЈ/160кcal


Масти 10,0г
Од кои заситени масни киселини 6,2г


Јаглени хидрати 2,5г
Од кои шеќери 2,5г


Протеини 15,0г


Сол 1,0г


Кумановска урда


Енергетска вредност 668кЈ/160кcal


Масти 10,0г
Од кои заситени масни киселини 6,2г


Јаглени хидрати 2,5г
Од кои шеќери 2,5г


Протеини 15,0г


Сол 1,0г


Кумановски деликатес за пита


Енергетска вредност 1208kJ/293kcal


Масти 30,0г
Од кои заситени масни киселини 15,6г


Јаглени хидрати 2,5г
Од кои шеќери 2,5г


Протеини 3,3г


Сол 1,5г


Кумановски деликатес за пита


Енергетска вредност 1208kJ/293kcal


Масти 30,0г
Од кои заситени масни киселини 15,6г


Јаглени хидрати 2,5г
Од кои шеќери 2,5г


Протеини 3,3г


Сол 1,5г