Ниско маслен јогурт 1%


Енергетска вредност 161кЈ/38кcal


Масти 1,0г
Од кои заситени масни киселини 0,62г


Јаглени хидрати 4,20г
Од кои шеќери 4,20г


Протеини 3,1г


Сол 0,12г


Јогурт 2,8%


Енергетска вредност 227кЈ/54кcal


Масти 2,8г
Од кои заситени масни киселини 1,9г


Јаглени хидрати 4,20г
Од кои шеќери 4,20г


Протеини 3,1г


Сол 0,12г


Ayran 1%


Енергетска вредност 156кЈ/37кcal


Масти 1,0г
Од кои заситени масни киселини 0,62г


Јаглени хидрати 4,20г
Од кои шеќери 4,20 г


Протеини 2,8г


Сол 0,4г


Кисело млеко 2,8%


Енергетска вредност 236кЈ/56кcal


Масти 2,8г
Од кои заситени масни киселини 1,6г


Јаглени хидрати 4,60г
Од кои шеќери 4,60г


Протеини 3,2г


Сол 0,12г


Кисело млеко 3,2%


Енергетска вредност 251кЈ/60кcal


Масти 3,2г
Од кои заситени масни киселини 2,0г


Јаглени хидрати 4,60г
Од кои шеќери 4,60г


Протеини 3,2г


Сол 0,12г


Крем кисела павлака 10%


Енергетска вредност 496кЈ/120кcal


Масти 10,0г
Од кои заситени масни киселини 6,0г


Јаглени хидрати 4,20г
Од кои шеќери 4,20г


Протеини 3,2г


Сол


Крем кисела павлака 15%


Енергетска вредност 690кЈ/165кcal


Масти 15,0г
Од кои заситени масни киселини 9,3г


Јаглени хидрати 4,20г
Од кои шеќери 4,20г


Протеини 3,2г


Сол